نحوه بازبینی فیلم دوربین مداربسته

نحوه بازبینی فیلم دوربین مداربسته

دوربین‌های مداربسته نقش مهمی در افزایش امنیت واحد های مسکونی و سایر اماکن عمومی دارند. در برخی مواقع فیلم دوربین مداربسته شما ممکن است به دلایل مختلفی پاک شود یا از بین برود. در این صورت باید بدانید که چگونه فیلم های از دست رفته را از دوربین های امنیتی بازیابی کنید. هم چنین امکانش هست که پس از مدتی نیاز داشته باشید تا تصاویر ضبط شده مربوط به یک تاریخ و ساعت خاص را بازبینی کنید. در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه بازبینی فیلم دوربین مداربسته بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

  • عوامل موثر در از بین رفتن فیلم دوربین مداربسته
  • روش های بازبینی فیلم های ضبط شده توسط دوربین مداربسته
  • زمان پاک شدن فیلم دوربین مداربسته
  • اقدامات لازم در صورت تشخیص ویدئو از دست رفته
  • دستگاه ذخیره فیلم دوربین مداربسته

عوامل موثر در از بین رفتن فیلم دوربین مداربسته

برای برگرداندن فیلم دوربین مداربسته، ابتدا باید بدانیم چه عواملی باعث از بین رفتن فیلم های دوربین مداربسته می شوند. در این قسمت برخی از این عوامل گفته می شود:

  • مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری، یکی از دلایلی است که می تواند منجر به از بین رفتن فیلم دوربین مداربسته شود.
  • گاهی ممکن است به طور تصادفی برخی از فیلم های دوربین مداربسته خود را حذف کنیم. به این ترتیب خطای انسانی یکی دیگر از دلایل موجود است.
  • اتصالات دوربین مداربسته خود و منبع تغذیه را چک کنید. سیم کشی و اتصال به اینترنت و هم چنین بروز مشکل در منبع تغذیه می تواند باعث این امر شود.
  • خطرات و بلاهای طبیعی مانند آتش سوزی، رطوبت یا آلودگی شیمیایی

روش های بازبینی فیلم های ضبط شده توسط دوربین مداربسته

برای بازبینی فیلم دوربین مداربسته خود می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

1- بازیابی فیلم دوربین مداربسته از طریق پشتیبان گیری (Backup)

با استفاد از نسخه پشتیبان، می توانید فیلم ها را بازگردانی کنید. به همین دلیل شما باید هنگام تهیه و نصب، نسخه پشتیبان تهیه فیلم های دوربین مداربسته خود را در یک درایو خارجی حفظ کنید.

ذخیره در درایوهای ابری، یک راهکار خوب برای نجات فایل ها است. با ذخیره سازی در فضای ابری دیگر با مشکل حذف تصادفی فیلم دوربین مداربسته و یا موارد دیگری که باعث از بین رفتن فیلم می شود، مواجه نخواهید شد. با استفاده از این روش، فضای بیشتری در دستگاه ضبط دوربین مداربسته خواهید داشت. از مزایای این روش، امکان دسترسی آسان به فیلم های دوربین مداربسته در هر زمان و مکانی است.

2- برگرداندن فیلم های DVR یا NVR

فیلم های موجود در دستگاه های DVR یا NVR را می توانید در مرکز بازیابی اطلاعات بازگردانی کنید. در صورتی که درایور DVR یا NVR شما آسیب فیزیکی ببیند، می توانید از این روش استفاده کنید. در این صورت ممکن است تصاویر دوربین های امنیتی شما در یک مرکز بازیابی اطلاعات که دارای گواهینامه ISO (سازمان بین المللی استاندارد سازی) است، بازیابی شوند.

3- استفاده از نرم افزارهای بازیابی فیلم

در صورت تهیه نکردن نسخه پشتیبان از فیلم ها و تصاویر دوربین مداربسته ی خود، می توانید از نرم افزارهای ریکاوری کمک بگیرید. اگر قصد استفاده از چنین نرم افزارهایی دارید، ابتدا لازم است کارت حافظه و یا هارد درایو را به کامپیوتر خود وصل کنید. سپس نرم افزار را نصب کرده و در انتها عملیات بازیابی فیلم دوربین مداربسته را انجام دهید.

زمان پاک شدن فیلم دوربین مداربسته

عوامل متعددی در زمان ذخیره سازی فیلم های دوربین های مداربسته تاثیر گذار هستند که در این قسمت به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:

  • تعداد دوربین های به کار گرفته شده
  • میزان ظرفیت هارددیسک داخلی برای ذخیره اطلاعات
  • تعیین دستی یک سیکل زمانی خاص مثلا 25 روز یا 50 روز
  • نوع و پروتکل ذخیره سازی فیلم های دریافتی از دوربین ها
  • میزان طول هر فیلم ذخیره شده، به طور مثال فیلم 10 دقیقه ای است یا دو ساعتی

اقدامات لازم در صورت تشخیص ویدئو از دست رفته

مواردی وجود دارد که در هنگام شناسایی فیلم از دست رفته باید به بررسی آن ها بپردازید. این موارد عبارتند از:

1- چک کردن اتصالات برق یکی از این موارد است. مطمئن شوید که اتصال کابل ها شل نشده باشند، در این صورت آن ها سفت کنید. هم چنین کابل های قدیمی و فرسوده را تعویض کنید.

2- راه اندازی مجدد دوربین ها و نرم افزار، مرحله بعدی است. با وصل کردن دوربین به درگاه دیگری در دستگاه های ضبط کننده (DVR یا NVR )، از درست کار کردن درگاه اطمینان حاصل کنید. اگر مشکل در پورت دی وی آر یا ان وی آر بود، پورت آن را تغییر دهید تا ویدئو نمایش داده شود.

3- از درست وصل شدن دوربین مداربسته به آداپتور برق، اطمینان حاصل نمایید.

4- طول کابل های خود را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که در طول مشخص شده کابل کشی انجام شده باشد. کابل کشی طولانی منجر به پایین آمدن کیفیت تصویر دوربین مداربسته می شود.

5- در صورت استفاده از سیستم مداربسته بی سیم، سوئیچ روتر را بررسی کنید. از درست کار کردن سوئیچ اطمینان حاصل کنید.

6- با به روز رسانی سیستم عامل به صورت مرتب، می توانید مشکلاتی از قبیل از بین رفتن ویدئو یا عدم پخش آن را برطرف کنید.

دستگاه ذخیره فیلم دوربین مداربسته

در سیستم های نظارتی دستگاه هایی از جمله DVR، NVR و XVR وظیفه ی ثبت تصاویر و فیلم های دوربین های مداربسته را به عهده دارند. هر کدام از این دستگاه ها با توجه به تکنولوژی به کار رفته در ساخت آن ها، کارکرد و ظرفیت متفاوتی در ذخیره سازی اطلاعات دارند. دستگاه های DVR، NVR و XVR ، قابلیت پشتیبانی از تعدادی هارد اینترنال جهت ذخیره سازی اطلاعات را دارند. هم چنین این دستگاه ها، امکان اتصال فلش و یا هارد های جانبی را نیز برای ثبت اطلاعات بیشتر فراهم آورده اند. دستگاه های NVR، وظیفه ی ضبط تصاویر ارسال شده توسط دوربین های تحت شبکه (IP) را بر عهده دارند. ضبط تصاویر در دوربین های مداربسته آنالوگ توسط دستگاه ضبط DVR انجام می شود. دستگاه های ضبط XVR ، علاوه بر ضبط تصاویر دوربین های آنالوگ، قابلیت اتصال دوربین های مداربسته تحت شبکه را نیز دارند.